WonderWijsWeb: Waterconnexx – spelen met water

ScreenShot080Op de blog van Geert Kreaeye vond ik het spel WaterConnexx rond het thema water. Het spel leert je op een speelse manier de problemen die de mensen in Afrika met water hebben, kennen.

Speel een spel en doe meteen iets goeds voor de wereld! In het nieuwe spel WaterConnexx dat onlangs werd gelanceerd ben je verantwoordelijk voor het watermanagement in een conflictgebied. Je zorgt voor de aanleg van waterleidingen, putten en pompen, en samen met andere spelers zet je je in voor het behalen van het community goal: een echt waterproject in Afrika.WaterConnexx plaatst de speler middenin een moeilijke maar veelvoorkomende setting: een arm gebied zonder water- of sanitaire voorzieningen. Het is aan de spelers om strategisch, zoals bij Sim City, te kiezen hoe ze het waternetwerk aanleggen om alle bewoners gezond te houden en te zorgen dat ze niet met elkaar op de vuist gaan voor toegang tot water, vertelt Wouter Tom, projectleider van WaterConnexx. Hoe beter dit lukt, hoe meer punten!

via Waterconnexx – spelen met water : WonderWijsWeb – ICT-tip van de week.

Print Friendly, PDF & Email

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.