Lespakket.nl

ScreenShot081

03computerschrijfhoek

Via mijn Pinterest pagina kwam ik de site www.lespakket.net tegen. Deze site is een creatie van Bianca Oldenbeuving, een Nederlandse kleuterleidster die 'veel meer ideeën had dan ze in de praktijk kon'. Op de site vind je een heleboel ideeën rond verschillende thema's, ideeën voor hoeken, … Regelmatig is er ook een bericht waarin er wordt binnengekeken in een kleuterklas. Ideaal dus om wat ideetjes op te doen om in je eigen klas te gebruiken. Hieronder een beetje uitleg van de site zelf.

Wie ben ik

Lespakket.net is een site die ontstaan is toen ik, Bianca Oldenbeuving, afgestudeerd was aan de PABO. Ik kon direct aan de slag in het basisonderwijs, maar ik merkte al snel dat ik veel meer ideeën had dan ik in de praktijk kwijt kon. In 2003 begon ik daarom mijn ideeën te bundelen op een site en zo te delen met anderen. Anno nu is de site gevuld met een schat aan informatie en wordt nog steeds erg goed bezocht!

 

Doelgroep

Eerst was Lespakket.net een all-round onderwijs site, maar toen ik bij de kleuters terecht kwam, specialiseerde ik me in ideeën voor de onderbouw. Tegenwoordig wil ik met Lespakket.net niet alleen lesideeën en thema’s delen, maar vooral ook inspireren. Ongeveer 3 keer per week wordt de site aangevuld met nieuwe informatie, nieuwe ideeën en praktische tips die zó toepasbaar zijn in de kleuterklas.

Missie

Het onderwijs aan kleuters is bijzonder, omdat kleuters bijzonder zijn. Natuurlijk, elke leeftijdsgroep heeft zijn charmes, en elk kind verdient een geïnspireerde leerkracht. Op Lespakket.net wil ik ook duidelijk maken wat kleuters dan zo bijzonder maakt, en collega’s en studenten warm maken voor het kleuteronderwijs. Informeren, inspireren en enthousiasmeren dus!

Eigenwijs Onderwijs

Vind je eigen wijs in het onderwijs, daarmee bedoel ik dat je vooral niet zo maar moet doen wat de methode of je collega zegt, maar dat je zelf moet nadenken. Waarom doe ik dit, waarom doe ik dit zo? Wat levert het op? Moet het anders? Hoe reageren de kinderen, haal ik het maximale uit ze? Eigenwijs zijn is een goede eigenschap, zeg ik altijd!

Wie zijn wij

Hoewel ik meestal namens mezelf spreek op deze site, is er ook een wij. Mijn man is mijn technisch steun en toeverlaat, en houdt zich op de achtergrond met de site bezig. Daarnaast wil ik het team van Lespakket.net uitbreiden met meer schrijvers. Als jij geïnteresseerd bent, en je kunt vinden in de missie van Lespakket.net, neem dan vooral contact met me op!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.