Digitale dagplanner

ScreenShot011Een dagplanner kan handig zijn voor leerlingen die veel structuur nodig hebben. Het kan zelfs handig zijn voor elke leerling. Je kan een dagplanning maken op het krijtbord, door gewoon de lessen op het bord te schrijven. Je kan ze met magneten kaartjes op het bord hangen, zodat je niet telkens opnieuw hoeft te schrijven.

Of je kan het digitaal maken. Zeker interessant als je een digitaal bord hebt. Op deze site kan je een dagplanning maken en telkens de afgewerkte lessen afvinken. Je hoeft er niet persé een digitaal bord voor te hebben. Je kan het ook gebruiken op een computer die ergens zichtbaar voor de leerlingen in de klas staat.

Werking

De site werkt erg handig. De datum staat automatisch ingesteld. Daaronder krijg je twee balken voor de lessen in de voormiddag (ochtend) en voor de lessen in de namiddag (middag). Onderaan staan een heleboel pictogrammen die je op de balk van voormiddag of namiddag sleept. Je kan elk pictogram zoveel keren gebruiken als je wilt! Als er een les gedaan is, kan je een kind een vinkje laten slepen op de afgewerkte les. 
Je kan ook pictogrammen klaar zetten om te onthouden dat de kinderen de stoelen op de banken moeten zetten. De pictogrammen gaan dus niet alleen over de lessen zelf, maar ook over een boel nevenactiviteiten die je in de klas doet.

Het is een heel eenvoudige en handige tool om te gebruiken in de klas. Zet hem bij je favorieten en je kan er elke dag van genieten!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.