Code.org – Leren programmeren met Angry Birds

​Programmeren zal in de toekomst steeds belangrijker worden. Zo waren er een tijdje geleden al enkele professoren die pleitten voor het programmeren aan te leren aan kinderen vanaf 5 jaar zoals blijkt uit onderstaande VTM-reportage die ik vond op de site van De Morgen.

ScreenShot007Natuurlijk moet je niet direct met moeilijke codes aan de slag, maar bestaan er veel eenvoudigere oplossingen. Learn.Code.org is een website waar je op verschillende levels een Angry Bird moeten commanderen met simpele instructies om een Pig aan te vallen. Het is de bedoeling dat je een aantal blokjes met instructies als 'vooruit', 'linksaf' en 'rechtsaf' op de juiste plaats zet om zo de Angry Bird te verplaatsen. Je kan ook telkens de code die erbij hoort bekijken om zo JavaScript (één van de meest gebruikte programmeercodes ter wereld) te leren. Des te meer opdrachten je uitvoerde, des te ingewikkelder wordt het!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.