Koekeltjes: Google voor kinderen

ScreenShot004Koekeltjes is een zoekwebsite zoals Google, maar dan speciaal gemaakt voor kinderen. De 'gevaarlijke' content wordt er uit gefilterd door een strenge zoekfilter. Hieronder vind je de uitleg van de site zelf. Op de site vind je ook nog een heleboel andere links waar de leerlingen zich mee kunnen amuseren

Koekeltjes voorkomt dat kinderen kunnen zoeken op volwassen onderwerpen en biedt een portaal van kindvriendelijke websites. Met Koekeltjes als Startpagina kunt u een stuk geruster zijn.

Het strenge zoekfilter voorkomt bezoekjes op 'foute' websites en de zoekresultaten zijn zoveel mogelijk afgestemd op kinderen. Koekeltjes maakt namelijk niet alleen gebruik van het zoekfilter van Google. Koekeltjes houdt zelf een bijzonder lange lijst bij van woorden die niet voor kinderen geschikt zijn. Wanneer er toch gezocht kan worden op een 'fout' woord, dan kan het kind of de ouder dit meteen aan ons melden. Het 'foute' woord wordt dan zo snel mogelijk in ons zoekfilter opgenomen. De link om 'foute' woorden te melden vindt u onder de zoekbox in de zoekresultaten.

Naast het strenge zoekfilter biedt Koekeltjes ook nog eens een scala aan links naar websites voor kinderen. Het menu aan de bovenkant van het scherm geeft het kind voldoende leuke en handige websites om op een kindse en veilige manier het internet te ontdekken.

De website Koekeltjes vertegenwoordigt Google inc. op geen enkele wijze en heeft ook geen enkele relatie met Google inc

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.