Flip the classroom

flipped-class-image1-300x198Flipping the classroom is een leuke werkvorm die je kan helpen bij het differentiëren in je klas. Je gebruikt filmpjes met de uitleg van de les om aan je leerlingen te tonen. De filmpjes kunnen als het ware de leerkracht vervangen. Ideaal om aan zelfstandig leren te doen met behulp van ICT. Je kan de filmpjes meegeven als huiswerk, je kan ze gebruiken in hoekenwerk, je kan ze gebruiken bij een herhalingslesje, …

Hieronder zie je een filmpje met wat meer uitleg.

Op onderstaande sites vind je een heleboel filmpjes die je kan gebruiken om de klas te flippen. Op de eerste site vind je filmpjes bij lessen van 'Zo gezegd, zo gerekend!' voor het 6de leerjaar. Op de andere site vind je ook filmpjes voor andere leerjaren. Deze zijn niet specifiek verbonden aan een methode.

 

Een voorbeeldje van zo een flip de klas filmpje zie je hieronder. Het gaat over de eerste les bij het werkboek 6A van Zo gezegd, zo gerekend.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.