2 alternatieven voor Microsoft PowerPoint

Microsoft PowerPoint is het bekendste presentatie-programma dat er bestaat. Het programma is heel uitgebreid en werkt ook heel goed. Maar er zijn ook uitstekende alternatieven waar je mooie presentaties of diavoorstellingen mee kunt maken. Hieronder staan er 3 vermeld.

1. Prezi

prezi

Prezi is een online tool waarmee je een voorstelling kan maken met teksten, filmpjes, foto's, … Je maakt eerst een heel bord met daarop de verschillende 'dia's'. Vervolgens geef je een bepaalde volgorde aan je dia's. Bij het voorstellen van je presentatie wordt er telkens ingezoomd op de dia. Een voordeel aan Prezi is dat je samen kan werken aan 1 voorstelling. Je zit achter verschillende computers op verschillende locaties en je kan er tegelijkertijd samen aan werken. Je kan ook vanop afstand je presentatie online doen.

2. Swipe

swipe

Swipe is een onlin-kopie van PowerPoint maar je kan er alleen maar pdf-documenten, foto's en filmpjes van youtube of vimeo inplaatsen. Handig is wel dat je de link van de voorstelling kan delen. Terwijl je dan zelf naar een andere dia scrollt, veranderen de dia's ook op de andere toestellen die je voorstelling aan het bekijken zijn. Als ju dus in de klas geen digitaal bord hebt en je zet alle leerlingen aan laptop waarop de leerlingen surfen naar je 'Swipe-voorstelling', dan krijgen ze automatisch de dia te zien op hun laptop die jij ook op jouw laptop staan hebt. Ook al zitten ze in een ander lokaal.

http://swipe.to/4824531m7hp991f

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.