Moovly (filmpjes maken zoals op Man bijt hond)

Ooit al eens een filmpje willen maken zoals ze dat deden in de rubriek 'Dag op dag' in het programma 'Man bijt hond'? 

Met Moovly kan je dat! Moovly is een website waar je je moet registreren of waar je kan inloggen via facebook. Je maakt een nieuw project aan door op 'New Project' te klikken en vervolgens een titel en een beschrijving in te geven. Als je dat gedaan hebt, krijg je de keuze uit 'animated movie', 'presentation' en 'animated ad'. De manier van werken lijkt nogal fel op Windows Movie Maker of Microsoft PowerPoint waar je aan bepaalde foto's, voorwerpen, … een animatie kan toevoegen. Onderaan zie je dan een tijdlijn waar je de volgorde van de bewegingen kan instellen. 

Als je met de site begint te werken, krijg je eerst een rondleiding. Ik raad je aan om deze even te volgen zodat je de mogelijkheden van het programma leert kennen. Als je nog meer informatie wilt, kan je altijd deze (Engelstalige) handleiding raadplegen.

Kinderen van het 5de of 6de leerjaar kunnen hier volgens mij vanzelf mee aan de slag gaan. Enige probleem is wel dat ze een e-mailadres moeten hebben. Maar ik denk dat tegenwoordig al veel kinderen een e-mailadres van zichzelf hebben.

moovly

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.