Sticky Moose: samen beslissingen nemen

Onderstaand artikel vond ik via meester Bram op zijn blog www.leesvoer.be. Op deze blog post hij regelmatig een berichtje in verband met het onderwijs of een programma of site die je kan gebruiken. Zo ook de onderstaande site. Hiermee kan je op een eenvoudige manier een stemsysteem opzetten en de leerlingen laten stemmen. Ook al zijn ze niet bij elkaar in de buurt.

Sticky Moose

Als je met veel mensen van op afstand iets moet beslissen zonder dat je face-to-face contact hebt, zorgt dat meestal voor een eindeloze zondvloed aan sms-jes, e-mails of facebookberichten. StickyMoose is een gratis (én Vlaamse!) Web 2.0-dienst die daar een eind aan wil maken.

Stickymoose is een eenvoudige, gratis voting tool om samen met je vrienden ideeën uit te wisselen en beslissingen te maken. Stickymoose is gebouwd door drie Belgische ingenieurs, voor mensen die hun sociaal leven graag zo efficiënt mogelijk organiseren.
Waarom?
Wel, als je een sociale activiteit wil organiseren met je vrienden, moet je het vaak eens geraken over het wat, waar en wanneer. Bijvoorbeeld, waar gaan we uit dit weekend? Of, welk verjaardagsgeschenk kopen we voor onze vriend Tom?
Tegenwoordig gebruiken we email en sociale media om ideeën te delen en om tot een akkoord (proberen) te komen. Jammer genoeg is dat niet efficiënt. Voor je het weet, wordt je mailbox overspoeld door een tsunami van replies en replies-to-replies.
Om van deze email tsunamis af te geraken, hebben we de voting tool Stickymoose gecreëerd. Je kan er elke vraag (wat moet beslist worden) online zetten, je vrienden uitnodigen om ideeën te delen en te stemmen op elkaars ideeën. Het is een efficiëntere manier om tot een beslissing te komen. En omdat alle deelnemers van een Stickymoose hun eigen ideeën kunnen delen, is Stickymoose anders dan de traditionele voting tools.

Ik heb de dienst even een snelle test-run geven en wat ik zie bevalt me. Stap voor stap, met korte, vriendelijk instructies creëer je je  eerste bevraging. En vervolgens deel je de link naar de bevraging met je vrienden.  Allemaal zonder account, zonder dat je privacy moet vrij geven en volledig gratis. 

De meerwaarde in vergelijking met bekende tools als Doodle zit hem in het toevoegen van mogelijkheden door andere deelnemers. Waar bij Doodle de opsteller de mogelijkheden (data of poll-keuzes) bepaalt, kunnen in Sticky Moose de deelnemers hun eigen keuzes aanbrengen. 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.