Panono camera: panoramische foto’s

Dat de technologie niet stilstaat wisten we al wel langer. Maar dat dit al kon vind ik toch wal straf. Met de Panono camera kan je zonder al te veel moeite panoramische foto's maken van 360°. Dus met andere woorden kan je in 1 beeld heel de omgeving vastleggen. Grond, lucht, voor u, achter u en naast u is allemaal in 1 foto te vatten. Later kan u de foto's dan bekijken op uw tablet of smartphone door gewoon rond te draaien.

Wat kost dat grapje hoor ik u al denken? Eigenlijk niet echt heel veel vind ik als je weet dat je voor een degelijke spiegelreflexcamera toch gemakkelijk al €500 à €600 neertelt voor een standaardmodel. Voor een kleine €400 kan je er eentje bestellen. Meer informatie over deze prachtige camera kan je vinden op http://www.indiegogo.com/projects/panono-panoramic-ball-camera

In de bol zitten 36 kleine camera's die een foto kunnen maken van 72 megapixels. Een simpel digitaal fototoestel dat je deze dagen koopt in bijv. de Carrefour, bezit 16 megapixels. Dus de foto's zijn zeker van een hoge kwaliteit. Je gooit de bal in de lucht en de camera's maken een foto op het hoogste punt, wanneer de bol zo goed als stil hangt. Je kan ook de bol gewoon vast houden en een foto nemen door op een knop te drukken. Of je kan de camara op een stok zetten om zo een foto te maken.

In het filmpje hieronder kan je zien hoe het werkt.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.