digital girl of the year is een Vlaamse

e0aced34-47d8-11e3-abde-3d1cfc85e3ed_web_scale_0.5758157_0.5758157__De 9-jarige Lune Victoria van Eewijk is donderdag uitgeroepen tot Digital Girl of the Year 2013 in de categorie tien jaar en jonger. De Europese prijs, die voor het eerst wordt uitgereikt, beloont meisjes en vrouwen die een verschil maken in de digitale wereld en wil hen aanzetten tot een ICT-studie en -loopbaan.
De prijs is een initiatief van verschillende organisaties uit de ICT-wereld (informatie- en communicatiesector), waaronder het Europees Centrum voor Vrouwen en Technologie (ECWT).
Lune Victoria van Eewijk ontwikkelt op 9-jarie leeftijd al eigen games en interactieve films, ontwerpt robots en wil later ingenieur worden. ‘Met negen jaar is zij al een echte digitale visionair en heeft zij al laten zien dat zij meisjes van haar leeftijd enthousiast kan maken voor digitale projecten’, luidt het in een persbericht van de Europese Commissie. In de categorie 11 tot 14 jaar viel een meisje uit het VK in de prijzen, de Digital Woman of the Year is de oprichtster van het Bulgaars Centrum van vrouwen in de technologie.
Volgens Europees commissaris voor Digitale Agenda Neelie Kroes voelen vrouwen zich traditioneel niet aangetrokken tot digitale banen. ‘Daarom ben ik zo blij dat ik deze talentvolle vrouwen en meisjes mag feliciteren die uitzonderlijke dingen in de ICT hebben bereikt, en ik hoop dat zij andere vrouwen zullen blijven inspireren om uit te vinden wat de digitale sector hun te bieden heeft.’
Over de hele Europese Unie werken momenteel 7 miljoen mensen in de ICT-sector. Slechts 30 procent van hen is vrouw. Ondanks de hoge werkloosheid in de EU zou er tegen 2015 een tekort van 900.000 gekwalificeerde ICT’ers zijn.
youtube.com/watch?v=2-gDwWRaZHE
 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.