KeyFreeze (toetsenbord blokkeren)

Op de site ZDNet.be kom je regelmatig nieuwe dingen tegen. Zo ook onderstaand artikel over een programmaatje dat het toetsenbord en de muis blokeert wanneer jij dat wil. Zo kunnen de kleuters of de leerlingen niets veranderen terwijl je een filmpje opstaan hebt. De toetsen terug activeren doe je door de toetsencombinatie ctrl+alt+del.

Het programma downoaden doe je door op volgende link te klikken: http://keyfreeze.com/setup.exe 

Je hebt het misschien ook al meegemaakt: je laat je kinderen een filmpje kijken op je pc en bij je terugkomst hebben muisklikken en toetsaanslagen je scherm in een onherkenbaar landschap omgezet. Met Bluelife KeyFreeze steek je daar een stokje voor!

 

Het programma is al even eenvoudig als het opzet. Je hoeft het kleine tooltje niet eens te installeren en zodra je het opstart, verschijnt een venster met een teller die van 5 seconden naar 0 seconden terugtikt. Wanneer je niet reageert binnen die vijf seconden, worden zowel je muis als je toetsenbord geblokkeerd.

De bedoeling is natuurlijk dat je het filmpje (of de diashow?) voor je kinderen vooraf klaarzet en alles in gang zet vóór je KeyFreeze zijn ding laat doen.

Zodra KeyFreeze actief is, verdwijnt het venster trouwens meteen van het bureaublad (richting Windows taakbalk). De grote vraag die nu op je lippen brandt: hoe breng je muis en toetsenbord alnog weer tot leven? Simpel: daar zorgt de toetscombinatie Ctrl+Alt+Delete wel voor.

Waterdichte beveiliging? Uiteraard niet, maar we zien een zesjarige nog niet zo meteen naar Ctrl+Alt+Delete grijpen om een beveiliging te omzeilen.

 

KeyFreeze voorkomt dat (kleine?) kinderen tijdens het bekijken van een filmpje met je muispijl aan de haal gaan of ongestoord op je toestenbord drammen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.