Interactieve plaatjes maken

Thinglink

Wat is Thinglink?

Thinglink is een website waar je een foto kan uploaden waar je zelf links aan kan toevoegen. Deze links kunnen youtubevideo's, links naar andere pagina's, foto's, tekst, geluiden,… Ik heb er zelf eentje gemaakt over België met informatie en filmpjes over de provincie en de provinciehoofdsteden. Je kan ze hieronder bekijken. Of je kan klikken op deze link.

Hoe maken?

De site is in het Engels maar is vrij gemakkelijk in gebruik. Je maakt een account aan. Je laadt een foto op die je op je computer opgeslagen hebt. Vervolgens kan je ergens op de foto klikken en kan je daar een link naar een filmpje van youtube, een link naar een pagina, een link naar een geluid, een link naar een foto, … aan toevoegen. Voor een meer uitleg verwijs ik je graag door naar de site http://ict-idee.blogspot.be. Daar vind je een uitgebreide uitleg over Thinglink (http://ict-idee.blogspot.be/2012/10/130-maak-interactieve-illustraties-met.html) maar ook nog veel meer interessante ideetjes.

In onderstaand filmpje wordt ook uitgelegd hoe je een Thinglink foto moet maken.

 

Hoe gebruiken?

In onderstaande afbeelding vind je een heleboel ideetjes hoe je Thinglink kan gebruiken.

Moest je nog vragen hebben, je ICT-coördinator kan je op weg helpen!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.