Kenny.nl

Kenny.nl kenny.nl2 is een leuke verzamelsite met allerhande spelletjes die de kinderen kunnen spelen. Het gaat over taal, wiskunde, W.O. en is vooral gericht op de kleuters. De makers van de site geven volgende uitleg erover.

Taal, rekenen, ruimtelijke oriëntatie

Kenny woont in een koekoeksklok, maar vliegt ook graag rond. Op de site wijst Kenny kinderen de weg en laat ze zien waar ze leuke spelletjes, filmpjes, kleurplaten en verhalen vinden. Ook leerkrachten en ouders hebben een rol: de knop ‘Voor leerkrachten & ouders’ biedt een filter om spelletjes en filmpjes te selecteren. Verder bieden de wolken een selectie die aansluit bij een actueel onderwerp of de thema’s taal, rekenen en ruimtelijke oriëntatie.

Veilige omgeving voor de kinderen

De ´homepage´ is bedoeld voor volwassenen, waar zij vinden tekstuele informatie en acties vinden. Ook de kleurplaten zijn via deze pagina te vinden, omdat deze in PDF-formaat geprint moet worden. Het printen van kleurplaten verloopt op deze manier via de leerkracht of ouder.

Na klik op ´Start´ op deze homepage opent een volledig scherm, dat afgesloten kan worden met de esc-toets. In die omgeving worden ook geen links elders op internet aangeboden.

Werking site

Centraal op de site staat de koekoeksklok van Kenny met hierop de dagen van de week. Iedere dag biedt Kenny hier een nieuw spel of filmpje aan, soms gekoppeld aan de actualiteit zoals de seizoenen. De wolkjes bieden de ingang naar spelletjes en filmpjes op het gebied van taal, rekenen en ruimtelijke oriëntatie. Ook zijn er wolkjes die toegang bieden tot voorleesverhalen en kleurplaten. Rechtsboven is de speciale ingang voor leerkrachten en ouders te vinden waarmee de spelletjes en filmpjes kunnen worden gefilterd op thema en tijd.

Ontdekken

Ook andere onderdelen op de site zijn aanklikbaar, zoals Kenny zelf, de schommel en de klok. Kinderen kunnen in Kenny's wereld een heleboel ontdekken!

Tips voor ouders

Bij ieder spel, filmpje of verhaal is een tip te zien, om bijvoorbeeld de educatieve waarde eruit te halen of om samen creatief aan de slag te gaan. Hiermee stimuleert Kennisnet de betrokkenheid van ouders bij de online belevenissen van hun kinderen.

kenny.nl

 

Sprookjes

Op de website van Kenny vind je ook 6 sprookjes en sprookjespuzzels. Op sprookjes.kennisnet.nl vind je al deze sprookjes eenvoudig bij elkaar in het sprookjesdorp.

Wat vind je ervan?

Wij zijn erg benieuwd naar je mening over deze site. Ook zijn we op zoek naar ideeën en aanvullingen. Hiertoe is een community ingericht. Hier vind je meer informatie over de community.

Kenny.nl is ontwikkeld door Stichting Kennisnet in cocreatie met Evident.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.