Eenvoudig een leuk kwisje maken met Youtube-fragmenten

Blubbr is een nieuwe, handige tool waarmee je een kwisje kan maken met Youtube-fragmenten. Je kan via de website videofragmenten zoeken die je wenst te gebruiken. Hiervoor geef je een zoekterm in en blubbr geeft je alle fragmenten die met je zoekterm te maken hebben.  Je kan ook gewoon een URL (website-adres) van een filmpje dat je gevonden hebt op youtube ingeven. Uit een filmpje kan je een fragment van 20 seconden gebruiken. Vervolgens typ je aan de rechterkant een vraag met het juiste antwoord en drie foute antwoorden. Zo moet je op zijn minst 5 vragen maken vooraleer je de quiz kan publiceren. Op het einde kan je de quiz ook delen door de link te gebruiken en op de website te plaatsen.

Het is een heel gemakkelijke tool om te gebruiken. Er zijn wel enkele beperkingen: je kan maar 1 type vraag gebruiken, je kan slechts 20 seconden van een fragment gebruiken en je kan je quiz niet meer bewerken eens hij gemaakt is. 

Hieronder kan je een video bekijken die uitlegt hoe je de website kan gebruiken.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.