Brood.net: projectsite voor kleuters en lagere school

Brood.net is een projectwebsite rond het thema (hoe kan het ook anders) brood. Het is een overkoepelende site met een aantal onderdelen voor het onderwijs. Naast de deelsites voor het onderwijs vind je er ook recepten om brood te maken bij het onderdeel 'brood en recepten', weetjes rond brood bij het onderdeel 'vraag en antwoord'. Brood en gezondheid biedt je dan weer de nodige wetenschappelijke achtergrond. 

Deze Nederlandse site wil het brood centraal stellen en heeft hier enkele lessen, filmpjes en spelletjes rond uitgewerkt. De website is bedoeld voor kleuters tot en met lagere school. Er is voor elk wat wils.

Inhoud van Brood en onderwijs:

 
  • Brood aan de basis: Een site met een lessenreeks en filmpjes rond het thema brood. Deze lessen kunnen gebruikt worden vanaf de kleinste kleuters tot en met het 6de leerjaar.
  • brood aan de basisHet grote Ontbijtspel: Met dit spel is het de bedoeling dat je een aantal opdrachten uitvoert die te maken hebben met het ontbijt. Wat doe je als je opstaat?het grote ontbijtspel
  • Brood the making of: Een site waar de leerlingen al spelenderwijs kunnen ontdekken hoe brood gemaakt wordt.Brood the making of

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.