Google Doodles

Op zoek naar die leuke afbeeldingen die Google altijd gebruikt? Telkens er een belangrijke gebeurtenis is, maken ze een nieuwe Google Doodle zoals zij dat dat noemen.

"In 1998, voordat het bedrijf zelfs werd opgenomen, werd het concept van de doodle geboren toen Google-oprichters Larry en Sergey speelden met het bedrijfslogo om hun aanwezigheid aan te geven op het Burning Man festival in de woestijn van Nevada. Ze plaatsten een dun figuur achter de 2de "o" in het woord Google en het aangepaste logo was bedoeld als een komische boodschap aan gebruikers van Google dat de oprichters "out of office" waren. Terwijl de eerste doodle relatief eenvoudig was, is het idee van het versieren van het bedrijfslogo met betrekking tot belangrijke gebeurtenissen geboren.

Twee jaar later, in 2000, vroegen Larry en Sergey aan huidig webmaster Dennis Hwang, stagiair in die tijd, om een krabbel te produceren voor Bastille Day. Het werd zo goed ontvangen door onze gebruikers dat Dennis benoemd werd tot chief doodler en Google's doodles verschenen meer en meer op de startpagina van Google. In het begin vierden de krabbels meestal bekende feestdagen, tegenwoordig markeren ze een breed scala aan evenementen en jubilea van de verjaardagen, feestdagen, …

Na verloop van tijd, is de vraag naar doodles gestegen in de VS en internationaal. Het maken van doodles is nu de verantwoordelijkheid van een team van getalenteerde illlustrators (doodlers genaamd) en ingenieurs. Voor hen is het creëren van krabbels uitgegroeid tot een poging om de Google-startpagina levendig te maken en een glimlach te brengen op de gezichten van Google-gebruikers over de hele wereld."

Wil je een doodle terug vinden die je een tijd geleden gezien hebt? Dan kan dat op volgende site: http://www.google.com/doodles/finder/2013/All%20doodles.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.